Namn: Madeleine
Ålder: 21år
Bor: Stockholm
Civilstatus: Sambo

Det är lätt att uppfattas som snobbig.

Hur gör man egentligen? Jag har upptäckt vissa "kulturkrockar" här nere. Senast idag. D hade två stycken tjejkompisar här, och vi pratade en del och kom där med även in på det här med klädbutiker här runt omkring.
Ena tjejen berättade då om en bra butik i Värnamo, men beklagade sig lite över att plaggen är så dyra där. Ca 500kr och uppåt. Woah!

För mig är det normalpriser i allra högsta grad. Visst, jag shoppar väldigt mycket H&M och Gina Tricot, men jag ser det ändå inte som orimligt eller dyrt med en kofta för 700kr. Hon tyckte att en klänning har normalpris 250:-
Vad säger man då? Jag ville inte svara att det var dyrt, eftersom jag inte tycker det. Men jag ville ju heller inte svara att det inte alls är dyrt, eftersom det är så otroligt lätt att uppfattas som snobbig. Särskilt om du kommer från Stockholm. Hur gör man?

Här nere är Stockholmare inte direkt populära, men eftersom jag är uppvuxen i Stockholm så blir det ju för mig naturligt att jämföra saker med Stockholm. Men du uppfattas direkt som snobbig! Säger du att du gillar 5-ställen, NK och dyra väskor så kollar folk på dig som om du vore en alien. Visst, dom kanske inte ens har sett en väska för 4500kr mer än på bild i skvallerpressen, men det är ju normalt för mig!

Jag ryggar inte tillbaka om jag tittar på en prislapp på en väska och får se att den kostar flera tusen. Jag rycker på axlarna och går vidare.

Hur gör man med dessa kulturkrockar? Hur gör man för att minimera risken att uppfattas som snobbig, utan att trycka ner sitt eget tyck och tänk?

Knepigt det där..

Bada bubbelbad tillsammans. <3

257da86de7925235c09cc30e7dcd05d3.png

Kolla varifrån!


Earth hour kombineras bäst med mys

0-65a1d9d582373f49d386c98bae0464f5.png

Kolla varifrån!


Vi ska adoptera en katt!

-2b0b9015fc792468440f2d4e4888191.png

Kolla varifrån!


VLOG

Förlååååååååååt!!



Jag och Blondinbella har en sak gemensamt idag..

..vi har båda mens. Så roligt! Kommer jag också bli känd bloggerska nu?
Haha njaa. Jag tycker iaf otroligt synd om mig själv eftersom jag har så ont. Stackars mig. Jag får skicka D till Hemköp sen för att köpa tamponger. Nu skall jag typ.. duscha. Puss!

Nyäten.

Åhh, precis ätit middag. Så jäkla gott! Pasta med sås, som vanligt. ;) I princip det vi lever på. Nu skall vi mysa till film, och sen sova. Puss <3

Glömt att äta.

Fekk, vi har totalt glömt bort att äta ikväll. Enda vi har fått i oss är kaffe och cigg. Visserligen åt jag en snoddas förut, men har inte ätit ens en macka förutom det.

Fan.. kanske borde fundera på middag?

Jag brukar aldrig titta på matlagningsprogram..

..men av en slump så satt jag och slökollade på F word, och såg Gordon tillaga en sjukt god maträtt. Mördegsinbakad oxfilé. Alltså det är så sjuuukt gott! Hade glömt bort att den rätten ens existerade, haha. Tack Gordon! Så nu skall vi laga den senare i veckan. Torsdag eller fredag. Myspys!

Sugen?



Hoppla!

Pastan blev grymt god igår. Verkligen mycket godare än köpt pasta, så nu skall vi börja köra pastabak ibland. Mysigt! :)

Nu sitter jag vid datorn och funderar på om jag skall gå till Hemköp först, eller duscha först.

Problem: Jag är röksugen som sjutton men ciggen är slut, därav promenaden till Hemköp.

Problem2: Jag ser ut som hej kom och hjälp mig och vill därför duscha innan jag går till Hemköp. Men jag vill röka innan jag duschar.

Status Quo?

Pastabak sker!

Här är vi duktiga idag och gör egen pasta. Första gången, men vi tänkte att det är lite roligare än att köpa egen. Förhoppningsvis godare också! Vi får se hur det blir. :) Sen blir det god pastasås till med ädelost, svamp och krossade tomater. Mums!

Melina fastnar i bebisgunga

Hahaha. Kollade nyss igenom gamla mobilfilmer, och hittade en film på när Melina fastnar i en bebisgunga. Filmen är ett par år gammal. Sjukt kul, ni måste se den!



Bakis, bakis liten kakis.

Bakis är jag idag, precis som jag förutspådde. Jag är synsk! Kanske blir party ikväll igen? Nu är det däremot mysdags med D, så jag har inte tid med er. ;)

Party again.

Ikväll är det party här hemma igen - inte mig emot, jag gillar människor! Önskar dock att jag hade varit mer pepp och förberedd så jag hade kunnat fixa håret och så, men men :) Lyckades iaf dra ihop en snabb sminkning när jag pratade med Martin på toa. Oj så det kan misstolkas, men han tvättade händerna rena från olja/bensin, och jag sminkade mig som sagt ;) Så inga dumma misstolkningar nu!

Kvällens dryck blir mjukstart med en Mariestads 5.3%, och senare blir det J.P Chenet Merlot. Så gott! Föredrar ju shiraz som ni vet, men merlot funkar det också. Kan ju vara vettigt att variera sig lite, haha. :)

Hoppas ni har en trevlig kväll iaf! Nu skall jag snart fixa glasyren på kakorna (snoddas as you know), och sen blir det att chilla med grabbarna. Ja, jag är enda tjej. Får se om det kommer någon mer sen? Vore trevligt! Fast jag har ju iof betydligt lättare att socialisera mig med pojkar än flickor haha.

Klädsel: Svarta leggings, grönkhaki gubbshorts, rosa linne och grå tantkofta. Skönt och snyggt! Me like.

Musik: Rock av modellen som inte alls faller mig i smaken. Typ Dio och sånt skit.

Dryck: J.P Chenet Merlot

Smink: 3st ögonskuggor (vit, brun, rosa) från Claudias. Dior show Blackout mascara.

Pepp: Relativt! Inte tidigare, men nu börjar jag komma igång.


Den här kvällen lär sluta i att jag är alldeles för rund under fötterna, och vaknar upp med världens baksmälla imorgon.

Varannan vatten, varannan vatten..

Baka, baka liten kaka.

Det blev varken morotskaka, cheesecake eller cupcakes. Det blev snoddas! Dom står i ugnen nu och är strax klara. Bara svalna och på med glasyr + kokos så blir det fika sen. Sååå gott!



Bakbekymmer

Jag har bestämt mig för att baka idag, men kan inte riktigt bestämma mig för vad.. vad tycker ni?

Morotskaka, cheesecake eller cupcakes?



Ljuvlig inredning från H&M Home.


Fynd i farten!

Skulle in på H&M's hemsida för att kika på heminredningen, och råkade trilla över någonting härligt på startsidan, nämligen världens sötaste klänning för 49.50! Jag kunde inte motstå att beställa en blommig;



Fashionbloggarnas egna t-shirt.

Din för ynka 99:- hos Nelly.com :)

Det är såååå tråkigt..

..att tvätta. Seriöst! Vi har tvättat sen kl 12.30, och kom nyss hem. Och då är all tvätten inte ens torr. Trist!!

Vi skall väl gå till Hemköp om en stund.. börjar nästan tröttna på att gå dit varje dag, men det är ju visserligen bra med motion.

Kollade nyss posten också.. väntar ett paket från Schenker som fortfarande inte kommit. ÄRLIGT TALAT? Väntat flera veckor nu. Jag tänker aldrig skicka med Schenker.. usch.

Nåja, nu skall jag kika in LaRedoute. PUSS!

Dagens diss i triss.



Reflexvästar -
Okej, jag struntar i att det är vettigt på kvällar och nätter, det är inte snyggt. Nej, inte ens lite. Det spelar ingen roll om du har på dig en YSL-kappa på dig och en Hermés Birkin i handen, du kan aldrig bli top notch med en reflexväst på dig. Du ser ut som en felbalanserad polis, så bort med reflexvästen i tätbebyggda områden!

"Nyinkommen sommarkollektion" hos kedjorna - Dvs exakt samma sortiment som dom senaste tre åren, men i nya färger (om man har tur). Visst att vissa kläder kan vara bestående säsong efter säsong, men 80% av kollektionen? Nej, bort!

Färgade nagellack - en trend som jag aldrig kommer förstå mig på. Naglar skall ha fransk manikyr, ingenting annat! Inte blått, rosa, grönt, gult eller svart nagellack - dom skall se naturliga ut! Ljusrosa, ljusbeige och liknande naturliga nagelfärger är undantag.
Fina färger - men inte på naglarna.

Jag hakar på trenden..

..som innebär mjuka pasteller och ljuva material med dessa underbara shorts från H&M;
Blir dina för endast 199:-!

Lyxonsdag.

Ikväll blir det en riktigt lyxig onsdag med bakad potatis + någon form av kött, och mys i soffan. D lär väl vilja kolla på film, men jag nöjer mig nog bra med "Ebbas stil" ;)

Nu skall vi strax gå till Hemköp för att handla, och sedan blir det mat. Varför skall vi alltid äta så sent för? Jaja.



Ljuvliga skodrömmar.

Allt från Net-a-porter.com

Idag tänker jag stanna hemma.

Det är skruttväder, vi har mat i kylen, och jag känner mig sugen på att bara sitta i soffan och läsa. Har ju lånat böcker på biblioteket så det finns en del iaf.

Vad skall ni göra idag? :)

Chloé.

Silkesblus: €943
Väska: €1.125
Jeans: €308
Skor: €513
Jacka: €1.654
Allt finns hos net-a-porter.com

Idag har vi..

sökt skolor! Jag har sökt Komvux, och D har sökt högskolan. Duktiga vi är, visst?

Nu skall vi snart gå till Hemköp, och sen blir det mat. Puuuuss!

Tisdag..

Så.. händer idag? No idea! Läsa förstås, eftersom jag lånade massor med böcker på biblioteket igår. I övrigt får vi se.

D sover fortfarande, så jag tänkte kika lite på webbtv. So long!

Fynd från Biblioteket.

Nu kan jag läsa böcker hela kvällen!

Först ut: Ebbas Stil.



Nu = biblioteket.

Nuuu öppnar biblioteket, så nu skall jag minsann dra mig ditåt strax.

Pratar med Tammy i telefon äntligen. Vi har ringt om varandra i flera dagar så det var verkligen på tiden haha. Hörs sen.. puss.

Lockerz..

..blir dagens intresse. Jag har ingenting att göra förutom att städa, och det känns sådär skoj.

D pluggar, biblioteket öppnar kl 16.30, och simhallen är stängd. Wtf!! Visst, perfekt tid att städa då fram tills biblioteket öppnar, men ändå.

Nu skall jag göra något att äta, och sen blir det att gosa ner sig i soffan med "Veckans Nu", tills den tar slut. Då finns det väl ingen återvändo längre *blänger på dammsugaren*.


Vill ni ha en invite till Lockerz btw?

Skriv en kommentar med er mailadress här. Bara jag som ser! :)

Puss.

Destination Hemköp.

Usch.. godmorgon på er! Jag har varit uppe ett tag, och nu skall jag klä på mig för att gå till Hemköp. Ciggen är slut sedan igårkväll, så det finns inte mycket val. Segt. Önskar att jag hade haft en iaf.. kaffe + cigg på morgonen är = <3.

Haha! Jaja. Klä på sig var det ja.. puss.

Idag är det slappdag..

Dvs jag tänker bara ligga på soffan hela dagen och läsa "Veckans nu".

D lagar mat, och jag är såå hungrig. Vad skall ni göra idag?

GODNATT!

Jag är inte nykter.. nu = sova.

Godnatt!

Jag borde sova..

..men jag har så jävla trevligt att jag vill inte. Jag är sjukt trött, men.. nej..

Puss.

Inredning skall vara praktisk!

0-23a1d09158bae43240fa3b729bbf1a85.png

Kolla varifrån!


Lördag = fest?

Så är det för många iaf.. jag sitter hemma med D och hans vänner och chilldricker. Har riktigt, riktigt trevligt! Naaajs. Skall snart fylla på glaset igen. Imorgon är det söndag och då får man verkligen vara bakis har jag hört.. eller? Kanske?

Nej, usch, jag avskyr att vara bakis, men händer det är så är det väl okej. ;)

Vi hörs senare igen! Puss!

Städning pågår.

D är hos en vän, så jag passar på att städa lite. Eller ja, iallafall plocka det värsta. har ju inget vettigare för mig ändå så. Det skulle väl vara att läsa "Veckans NU" som jag köpte idag på Ica, men det är ju mycket härligare att läsa den sen när det är städat :)


Köket - KLART!!

Hallen

Sovrummet




Men först - kaffe + cigg.

Nu skiter jag i det här!

Nu går jag till Ica. Jag har ingenting att göra, jag måste iaf köpa cigg och det är grymt härligt väder ute = passande med en promenad. Hemköp ligger ju visserligen närmre, men det blir inte mycket promenad av det, haha.

Vi höres sen! Puss!



Varför blir det alltid såhär?

Jag har varit vaken i drygt 2 timmar nu, och ändå sitter jag här i mjukisar. Alltså, visst är det skönt att sega på morgonen - men det blir alltid såhär! Hade varit betydligt härligare om man varit fräsch och redo att ta dagen med storm. Nää, nu skall jag gå ut och röka, sen SKALL jag bada! Okej?!


Wish me luck..


fuck..




Låt dig inspireras..




1. Band - Pepe jeans. 1899:-

2. Shelly - Nelly Shoes. 399:-

3. Raw denim leggings - Pieces. 299:-

4. Vanessa knot tank top - KAFFE. 349:-

5. Metallica clutch bag - Vila. 399:-



Allt finns hos Nelly.com

Saturday, Saturday.

Godmorgon! Uppe tidigt precis som jag? Jag känner mig lite som ett hopplöst fall, men det är verkligen grymt skönt att vakna vid 09.30.

Nu sitter jag och väntar på att kaffet skall bli klart, och sen skall jag nog bada. På tal om det.. glömde berätta igår om min traumatiska upplevelse i badkaret. Men, om en stund! Först vill jag ha kaffe - sen kan jag berätta.

So long!

Aftonbladet hyr in femteklassare?

Ja, man skulle kunna tro det iallafall.. jag är på intet sätt korrekt i min grammatik, men för i helvete!? Någon måtta får det väl ändå vara..


Artikeln kan du läsa här


1. Har Aftonbladet hyrt in en femteklassare? Fick mig ett gott skratt när jag läste iallafall.

2. Jag är inte professor eller något sådant, men jag skulle gissa på att han vandrade vidare naken och slagen för att ett; han har blivit rånad på sina kläder och tillhörigheter och två; han har blivit misshandlad.


Skulle han ha stått kvar på samma ställe och väntat på att någon kommit förbi eller?




Jag säger då det..

Man får ta till alla medel!!

2ed38938e820f166fc8508442e6ffff5.png

Kolla varifrån!


Översvämning! Fuck..

0-2bd0d067297d9de1013916bde0c293a4.png

Kolla varifrån!


Lindsay Lohan vs. Agnes

Lindsay Lohan vs. Agnes

ARRRRGH!!!

Jag har försoooooovit mig! Till vad? Vet inte! Men det känns grymt jobbigt att ha sovit ända till 11.15 :O Jag brukar ju ha varit uppe ett tag då!

Nedrans. Nu skall jag sätta på lite kaffe som jag skall tröstdricka, och sen tänkte jag kika vidare på H&M om det finns något mer som jag vill ha. Kollade bara igenom snabbt igår. Puss.

Hemklickat.

Shoppat från H&M.

Skruttväder :(

Åhh, vaknade precis som igår redan vid 08.15, klarvaken. Så segt! Lyckades somna om idag igen dock, men bara till 09.00. Nåja, nu är jag iaf uppe och skall strax ta kaffe och morgoncigg. D lär ju sova ett tag till så jag kan sega bäst jag vill.

Idag skall vi eventuellt träffa en tjejkompis till honom. Vi får se. Jag tänkte iaf smyga förbi biblioteket om dom har öppet. Vill låna bok, och skaffa bibliotekskort!

Skall försöka fixa strul med Schenker också. Det har kommit ett paket till mig, som måste hämtas med legitimation. I Stockholm! Hallåååå, jag har beställt eftersändning vafan? Lite svårt för mig att åka 50mil enkel väg för att hämta ut ett jävla paket. Så nu måste jag fixa det här.. suck.

Jaja. Vi hörs sen då. Puss!

Jag har köpt en pälsmössa!

1609a6922244819f583acb4c5b1544d8.png

Kolla varifrån!


Hela dagen har ju tamejfan gått.

Tiden går gryyyymt fort! Jäkla skit. Dessutom är det redan onsdag. Haha. Nu sitter jag här och smygbloggar samtidigt som jag pratar med D och T. Trevligt! Sen skall vi eventuellt till Värnamo, men vi får se.

Jag skall iaf till biblioteket som har öppet korvtiden 16.30 - 19.00. Jävla tid att ha öppet. Men, men! Sen skall jag eventuellt hjälpa D's kompis med en bokanalys. Något som jag är duktig på iallafall, HAHA!

Nu skall jag gå. Puss.




Godmorgon!

Redan vakna? Jag är iaf. D's kompis kommer ju som sagt runt 13~ så jag har lite saker att ordna innan.

Just nu väntar jag på att kaffet skall bli klart, och sen skall jag hoppa ner i badet. Kan dock inte bestämma mig för om jag skall ha jordgubbsskumbad, badsalt eller badbomb. Dilemma.. Blir nog badsalt iaf tror jag. Det är så jobbigt att läsa tidning i badet om det är en massa skum överallt.

Uhh, nya ELLE kom igår och jag har fortfarande inte läst klart förra numret som jag köpte i lördags. Trendbibeln skall läsas ut idag iaf!

Nu blev kaffet klart skulle jag tro.. låter så. Så nu överger jag er en liten stund. Puss!


P.s. Första dagen som det är molnigt. Hoppas det spricker upp till senare idag. D.s.

Idag mår man som man förtjänar.

Ouff.. drack alldeles för mycket rödvin igår, så jag är äckligt bakis idag. Har tryckt i mig mängder med vatten, juice och fiskgratäng men min kropp bara vägrar sluta vara bakis. Ikväll blir det sova tidigt, så man kommer upp i god tid imorgon.

D's kompis kommer hit vid kl 13.00 imorgon, och jag tänkte försöka städa och fixa lite innan, så då krävs det verkligen att man kommer upp i tid. Nu är det svårt att tänka sig att man skall fixa och städa massor, men kommer ju inte vara bakis då..

Nåja, idag är det verkligen inte vår dag iaf. Båda bakis, tappat ett glas, tappat kaffe på golvet när det var nydammsuget och vaknade sent.

Ge mig en ny, fräsch dag!

Rödviiiiin

Åh, sitter här med ett glas rödvin, så sjukt gott! D har en kompis här, så vi sitter och chillar litegrann. Han skall väl snart röra sig hemåt, så då skall jag sova. Är sjukt trött, men det är skönt också eftersom man kommer upp i tid imorgon isåfall då.

Oooorkar inte blogga längre nu. PUSS!

Ny dag, första veckan i Anderstorp

Så, första veckan i Anderstorp, nu får vi se hur det här går! Jag och D skall till Gislavedshus idag för att hämta resterande nycklar och kontraktet. Spännande! Första gången i Gislaved för min del.

Pratar i tele med Tammy nu, och har sjukt svårt att koncentrera mig på bloggen så vi får höras senare. PUSS!


Maaaat!

Jäkla skit, gick inte alls bra för oss idag på IKEA. Orkar inte berätta om det nu, utan det får bli imorgon kanske, haha. Nu sitter jag (på golvet) och väntar på att D skall bli klar med maten.. skall strax fixa vidare här i lägenheten. Pappa har åkt nu också, så han är väl någonstans mellan Anderstorp och Stockholm.


HÖÖÖÖRS!


Tomt i vardagsrummet

Destination IKEA

Heeej! Nu sitter jag i bilen igen, den här gången påväg mot IKEA Jönköping. Eftersom vi har noll möbler (bortsett från en säng) så måste vi införskaffa en del saker, och lite till. Vi glömde t.ex duschdraperi och lite sånna småsaker, så det blir shopping i mängder idag. Sen skall jag visa er bilder också på lägenheten, och ffa min blivande walk-in-closet. PUSS!



Kisspaus!

0-5808ec396c259e242fff047c891db09a.png

Kolla varifrån!


Jag flyttar!

Ja, seriöst, jag gör det.

Idag flyttar jag och D ner till Anderstorp. Det har länge varit en hemlis eftersom vi inte vill att folk där nere skall få reda på det innan, men nu känner jag mig relativt säker och vågar skriva det här. Hoppas verkligen inte att någon läser, haha!

Sitter i bilen nu, och vi får se men jag lär väl uppdatera senare under resa. Nu är vi i Nyköping, så det är låååång väg kvar.

PUSS, jag kommer sakna Stockholm!


Här vare det turbulent.

Mormor har precis varit här, tog längre tid än vad jag trodde. Gaaargh! Nu är jag grymt, sjukt stressad och har inte alls tid med er egentligen. Förlåt!

Vi hörs sen. Puss.

Update..

2 maskiner tvättade.. One more to go. Sen är jag klar med tvättandet. Skööönt!

..väntar på att mormor skall komma. Undra när hon dyker upp?

Schedule of Friday

Vad som står på dagens;


Fixa mig iordning

Tvätta

Gå ut med Zorro, hämta saker i bilen

Packa

Ev. IKEA

14.00 - Mormor kommer


Fullbokat - just as I like it.

GO FUCK A GOAT!!

Hahaha jag döööör.



Hur fan gick det här till?

Jag var så förbaskat upptagen igår att jag missade att blogga. Wtf!?! Jaja. Ny dag, nya tag.

Idag blir en riktigt stressig dag vill jag lova. Mormor kommer kl 14.00~ och då skall helst det mesta vara klart.. Ikväll vid 19.00 måste allt verkligen vara klart! Då finns det absolut ingen tid kvar.

Så nu, nu skall jag gå upp ur sängen för att äta frukost, sätta mig i soffan och njuta av det underbara vädret. Klarblå himmel, ahh!

Vi hörs om en stund muffins, puss!



Love me, love me, say that you love me.

Idag skall jag städa. Rejält! Och packa inför Jönköping.. och det är så jävla äckelmycket så det är inte sant. Jaja, det går nog bra.

Har redan hunnit förbi centrum också, så om jag lägger på ett kål så kan jag nog få en del gjort. Puss!

Våren påväg?

Vågar man tro att våren är påväg till Stockholm?



Feeling duktig.

Woah! Jag har sminkat mig idag, hör och häpna! Känner mig väldigt duktig måste jag säga hahaha.

Nu skall jag ut och träffa Ybert med voffs, så vi får höras senare.. puuuuuss.

Det gick.. fort.

Jahaja! Här har man suttit uppe sen klockan 07.30, för att rörmokarna skulle komma och blåsa stammen - och sen tog det 10min. Haha. Avskyr när man får tiden "mellan 07.30-16.00", och sen kommer dom 10.30. Så onödigt att gå upp tidigt :P

Nåja. Nu har dom precis gått iaf. D är ute med hunden, gick ut precis när dom kom, så han lär ju bli förvånad när dom redan har gått haha.

Idag skall jag träffa Ybert, gå på hundpromenad. Trevligt värre! Får se när hon kommer hit sen :) Nu skall jag laga lunch. Puss!


Tradera är kul!

Framförallt när man lägger ut saker, och dom är sålda redan efter knappa timmen. En sån sporre att städa, haha!


Skall inte ni också rensa lite och Tradera ut det?

Galet snöfall i Stockholm!

Jaha, senaste dagarna har det töat, men nu kommer snön igen. Lättare att se på film, och trots det så syns knappt hälften. Helt vitt i luften. Tokigt!



Baka till en prins.

Jag funderar på att baka något gott till min prins.. funderar på vad bara. Visst är det grymt frestande att baka något gott, men till frukost? Njaaaaaeeee. Hm.. Jäklarns! Det här tåls att fundera på.

Skall titta i frysen om det finns blåbär, isåfall så kanske det blir blåbärsmuffins. :)



Får man bjuda?

Godmorgon!

Får man bjuda på en latte?




bloglovin

Fler tävlingar?
Tävlingar på internet









Blogg listad på Bloggtoppen.se Personligt
RSS 2.0