Namn: Madeleine
Ålder: 21år
Bor: Stockholm
Civilstatus: Sambo

Vi har problem!

Jag och karln sitter och funderar på en beställning från H&M. Hur läget är? Han har ett plagg i korgen och jag har.. eh.. 10. Inte så rättvist kanske? Jag har svårt att sortera bort saker, medans jag tycker att han skall beställa mer. Strumpor är ju t.ex alltid bra att ha! Jag undrar hur detta skall gå.. kommer antagligen inte bli någon beställning i slutändan haha.

Jag skall i alla fall strax röra mig mot centrum för att köpa cigaretter, och sen får vi se vad som händer efter det. Tjing!

Puuh, vilken dag igår!

Jisses. Hela dagen flög iväg. Jag och karln var i Täby först, och sedan Kista för att äta vid Food courten. Jag åt indisk mat med nanbröd, lovely! Anledningen till att vi skulle till Kista var för att jag var tvungen att besöka banken som stängde klockan 16.00, men på grund av dom hemska köerna så kom vi inte fram i tid. Tog oss över en timme till Kista! Galet.

Dagen slutade ju bra ändå nu. Karln köpte 2 koftor + 1 mössa, och jag köpte Aladdinhjärtan med jordgubbsfyllning som jag hittade på Hemköp i Täby efter att ha letat som en galning i flera månader.

Idag har vi varit i Sickla och Nacka Forum med pappa. Åt lite lunch och uträttade lite bankärenden och sådär. Shopping blev det ingen egentligen, bara lite glödlampor och annat tråkigt. Eller jo! Köpte 120 hårnålar på Willys för 20:- haha. Fynd! Dom hade en superbra 10 kronors fyndlåda på Willys så där hittade vi lite smått och gott med onödiga ting.

Jag har ingen aning om vad vi skall göra ikväll. Jag skall väl snart hoppa ner i badet med Fritidsresorkatalogen, och efter det så får vi se vart det bär av. Sugen på att åka bil men vet inte vart! Älskar att sjunga i bilen.

Skall försöka mobilblogga mer idag också. Vi med halebop skickar gratis mms idag, så man får ju passa på. ;)

Vi hörs sen hörrni!

SMS-inlägg

img_0367 (MMS)


Lista - 1 år framåt.

Blev utmanad av Emelie att fylla i listan från hennes blogg.. (I love listor)


Så om ett år... 

Karriär/skola: Nästan klar med komvux, ligger precis i slutfasen. 
Boende: Bor kvar Fagersjö med alla smådetaljer som jag önskar.
Materiellt: Har jag belönat min "student" med en fin väska.
Utseende: Ljusare hår och kanske färgat ögonbrynen? 
Resor: Inga planerade, förhoppningsvis Ljusdal nu under hösten. Anderstorp!


Vad gör ni om ett år?

Kaffe + banan. Mums!

img_0772 (MMS)

Kaffe + banan. Mums!


28 Oktober 2010

Godmorgon! Jag är trött som en ärta så här tidigt på morgonen, men samtidigt mycket förväntansfull vad dagen skall bjuda på. Skall ju snart åka till nya jobbet, och jag hoppas verkligen att jag kommer att trivas. Känns verkligen superjobbigt att gå upp så här tidigt en torsdag eftersom jag inte alls är van vi det, men det kommer nog gå bra idag. När man väl kommer igång att jobba så brukar tiden gå ganska fort, oavsett jobb. Dagen till ära så har jag på mig vackra jeans, och håret i knut. Ovanligt va? ;) Nej, inte särskilt. Men jag är lika söt för det.

Nu måste jag röra mig mot bilen. Önska mig lycka till idag!

All by myself.

Nu är karln iväg på bio, och jag sitter här och tittar på Wallander samtidigt som jag pluggar för fullt. Jag bör sova om inte allt för lång tid eftersom jag skall upp 05.30 imorgon, men jag är inte riktigt så pass trött än att det är någon idé att ens försöka.

Håller just nu på med kapitel 15, så jag har ändå fått en del gjort idag. Planerar på att bli klar med kapitel 15 innan jag sover, så är det bara 16 - 18 kvar imorgon + smårepetition. Och det är ju inga problem! Funderar på att hälla upp ett glas iskall cola och smaska några praliner som tröst att jag måste plugga och dessutom får gå och lägga mig själv. Jag är verkligen inte van att sova själv! Han kommer väl hem vid senast 00.00, men att gå och lägga sig själv är verkligen det värsta.

Nu skall jag göra ett sista ryck, vill helst vara i säng senast kl 22.00. Godnatt!

Kapitel 11 - Check!

Nu är jag klar med varje uppgift i kapitel 11. Bara kapitel 12-18 kvar. Kapitlen är dock inte så långa, så det klarar jag! Inga problem. Räknar med att göra i alla fall kapitel 12-16 innan det är läggdags ikväll. Vore dock guld att hinna med alla. Nu är det dags att återgå till studierna.




Att börja tidigare ger sovmorgon.

Woah! Fick nyss reda på att jag börjar 06.20 imorgon, dvs 10min tidigare än planerat, vilket innebär att jag inte kan ta bussen som jag har planerat. Problemet är att den bussen är den första bussen, så karln blir tvungen att skjutsa mig imorgon. Inte mig emot! Jag slipper byta buss, och dessutom får jag sovmorgon eftersom vi inte behöver åka förrän kl 06.00, istället för planerade 05.30. Hihi! Ibland är det trevligt att börja tidigare. Tycker synd om karln dock, men han klarar nog av att gå upp 1.5h tidigare än vanligt, det får ju faktiskt jag göra för hans skull ibland. ;)

Shululu!

Vad gör ni? Jag antar att dom flesta är på jobbet eller i skolan just nu. Själv sitter jag i badet och peppar upp mig inför en dag med stenhårt pluggande. Måste sova väldigt tidigt ikväll eftersom jag ju börjar så tidigt imorgon, och eftersom jag jobbar imorgon så försvinner väldigt många timmars pluggtid inför provet på fredag. Hoppas det går bra i alla fall!

Blir inte mycket badande, skall nog kliva upp om 5min eller så, så det blir väl 15min bad totalt haha. Ovanligt för att vara jag, jag brukar ju alltid bada minst 1 timme.. gärna 2.

Nej, hörs sen. Puss!

Dags att röra sig!

Frukost - check!

Pluggat - check!

Duschat - check!

Allmänt snygg - check!

Lektionsdags!

Nu är jag redo att ta dagen med storm!

Jag har fått jobb!

Japp! Kul va? Dom ringde idag från AW och ville ha med mig i en ny bemanningspool för Jula. Kommer jobba ca 2-3 dagar i veckan, vilket passar mig superbra eftersom jag är ledig just på tisdagar och torsdagar! Börjar faktiskt redan nu på torsdag, 06.30. Kommer bli hårt, hehe. Men kul! Känns sjukt skönt att få något vettigt att göra, och dessutom en extrainkomst.

Idag har jag och karln varit på Coop Forum och där träffade vi på Ybert av en slump så det blev lite tjöta med henne också. Passade på att tanka bilen när vi var ute också.. 500:-. Huuh! Bensin är verkligen sjukt dyrt.

Nu skall jag strax hoppa ner i badet med "Veckans NU" och en chokladpralin + kaffe. Efter det blir det plugga lite, och upp tidigt. Börjar 08.30!

Jag blir tokig!

Jag får inte till designen alls som jag vill. Visst är det likt, men dom här smådetaljerna.. det går inte alls. Usch så tröttsamt. Snart kommer pappa och lämnar Zorro, och efter det skall jag hoppa i badet med bok eller en tidning. Vi får se. Måste verkligen tvätta håret idag också, grymt smutsigt hehe. Nu blir det "Morden i Midsomer". Puss!



This is how I feel right now.

Idag är ingen bra dag.

Jag är på grymt dåligt humör, irriterad och allmänt lättstött. Kan bero på att karln är hemma idag också, och jag har ett bisarrt behov av egentid. Så när han har varit hemma båda dagarna den här veckan, helgen och strax innan helgen så är det inte konstigt att jag är arg och irriterad. I need some time alone!

Jaja, finns inte mycket att göra åt saken. Får se hur detta artar sig.. hej.

Ny design på gång!

Håller just nu på att jobba på en ny design. Spännande va? Blir helt nytt - färger, uppbyggnad, header etc. Större skillnad än förut när jag bara bytte färger och header. ;) Har just nu paus i mitt bloggbyggande, och jag tror faktiskt inte att jag kommer bli klar ikväll tyvärr, men förhoppningsvis till imorgon!

Måste kanske i och för sig ta nya bilder till headern.. hm.. knepigt! Vi får se hur jag gör, men då dröjer det ju ännu längre, haha.

Hoppas att ni har en bra måndag i alla fall. Nu skall jag återgå till mitt bloggbyggande. Puss!

Så fixar du MVG

Halvvägs in i terminen. Kanske skall du söka gymnasiet i vår eller så kanske du bara vill ha bra betyg för att komma in på den där högskoleutbildningen. Men hur gör man egentligen för att få MVG? Är det bara att plugga.. eller? Här kommer lite tips för att lättare uppnå det betyget du vill ha.




Prioritera! Om du vill ha MVG så måste du prioritera bort annat, både roligt och tråkigt. Jag menar inte att du alltid skall strunta i den där festen eller att ta den där shoppingrundan, men ibland måste du faktiskt avstå. Försök få till en bra balans.


Planera! Planera din pluggtid och din fritid. Det kan verka strikt, men det ger mer fritid i längden. Om du har skrivit in i kalendern att du skall plugga är dessutom sannolikheten större att du gör det, än om du inte skriver in det.


Utnyttja din tid väl! Ta den där extratiden som du får till att plugga. Håltimmen, lunchen, den inställda lektionen etc. Många väljer att använda sån tid till att sitta vid datorn eller titta på tv. Om du använder den tiden så lyckas du beta av mycket, och får på så vis mer tid över. Jag brukade läsa min religionsbok i badkaret. Jag älskar att läsa i badet, och jag valde ibland att läsa religionsboken istället för en tidning eller skönlitteratur. Då får du både fritid och plugg i ett.


Ta hjälp! Be kompisen eller partnern att förhöra dig, både i god tid innan provet så du får veta vad du behöver öva på, och kvällen innan för att nöta igen. Man lär sig mycket, även om man inte kan något från början.


Visa intresse! Prata med din lärare och fråga hur du ligger till. Kan du göra någon extrauppgift för att säkra ditt betyg? Många gånger går det, och det är värt att göra.


Omge dig av studiero! Hur pluggar du bäst? På biblioteket eller hemma framför tv'n till något speciellt program eller film? Prova lite olika studiemiljöer och se vad som passar dig bäst. Det gör stor skillnad!


Stanna hemma! Jag uppmanar ingen att skolka, men ibland ställs man inför sådana tillfällen att man ligger förskräckligt mycket efter och har svårt att få ihop tiden. Ta ledigt från skolan en dag och plugga järnet! Visst kanske du missar någon uppgift då, men det är lättare att ta igen 1 uppgift på fritiden än 7st. Men kom ihåg - är du hemma så är det för att plugga, inget annat!







Sant eller falskt - 3 myter om skönhet


Dagen blev inte riktigt som den skulle..

Det blev ingen lägenhetsvisning för oss. Det var tydligen fler fel på bilen (någon gummidamask eller något) så den blir inte klar förrän imorgon förmiddag. Känns riktigt tråkigt faktiskt, men det finns ju inte så mycket att göra åt saken. Håller just nu på att slänga ihop ett litet kollage med myter om skönhet för er, så håll utkik!

25 Oktober, 2010.

Godmorgon! Har ni sovit gott? Jag skall strax sätta mig och plugga tillsammans med frukost och "Morden i Midsomer". Har lektion i företagsekonomi mellan 12.30 - 15.00 och efter det så bär det av hemåt för en snabb mellis. Skall möta karln vid Bilia klockan 16.00 för att hämta ut bilen från service, och efter det är det dags för lägenhetsvisning! Spännande va? Äntligen skall vi få se vår nybyggda lägenhet! Längtar efter att få inreda och fixa i ordning på balkongen, badrummet, sovrummet.. det blir ju betydligt lättare att planera när man har sett lägenheten. Åhh vad jag är exalterad! Bara 22 dagar kvar tills vi flyttar in i vår alldeles nybyggda lägenhet..

Nej men nu måste jag sätta igång rejält. Dagen är ju fullspäckad så det blir inte mycket plugga sen. Uppdaterar senare!


Preliminär bild på nya lägenheterna

Gissa vad vi har gjort ikväll?

Jag och karln var så duktiga och åkte till Ica för att panta flaskor. Det var en hel del flaskor och hela 90:- lyckades vi inbringa! Självklart förtjänade jag då "duktig-godis", så det blev en bytta premiyumpraliner från Coop. Så gott! Synd på priset bara; 20:-/hg. Byttan gick på 81:-. Huuh! Men då var den faktiskt lite överfull också.

Nu ligger vi i sängen och smaskar chokladpraliner, kaffe och tittar på Office Space. Sjukt kul film! Har ni sett den?
Nåja, filmen kallar. Sov gott!




Har valt kurser för kommande halvår.

Men vad jag har valt är en så länge en hemlis.. ;)



Godmorgon, dagen är slut!

Nej, riktigt så illa är det väl inte, men det känns så. Jag vaknade av klockan för 40min sedan och har dragit mig sen dess. Söndagar är "sova-länge-dagar".

Igår var vi hemma hos Tammy superlänge. Spelade spel och pratade. Har ni spelat "hjärnsläpp"? Det var faktiskt riktigt roligt!

Nu måste jag fixa mig iordning, hämta kaffe (aah!) och äta någonting. Hörs!

Spel!

img_7608 (MMS)

Det ligger lika..


Dagens önskeklädsel


Vilaaa!

Gud så skönt, nu har vi bytt vinterdäck, lämnat sommardäcken hos syrran, handlat på Willys och varit på bolaget. Och allt detta var klart innan kl 16.00! Jäkligt skönt. Nu är resten av eftermiddagen och kvällen ledig och oplanerad.

Men gud så mycket folk det var i Sickla! Helt galet. Händer det något speciellt där idag? Folk var som tokiga och dom hade till och med parkeringsvakter för att reglera trafiken. Försökt söka på nätet om vad som sker där idag, men kanske så är det så att folk bara har fått pengar? Men lönen kommer ju på måndag..? Hm.. suspekt.

Nåja. Jag funderar på om jag skall äta, eller krypa ner i badet. Jag vill ju göra både och, men det finns inget som är lättätet i badet. Jag får fundera på det..

Kära Gud..

..köp denna till mig. Tack!



Det var fullt.

Karln var för seg, så det blir till att byta hjulen själva!


Godmooooorgon!

Klockan är 10.09 och jag och karln borde ha varit vid däckverkstaden för 10min sen för att byta däck. Alltså visst, det är drop-in, men det lär ju vara en jäääävla kö idag. Brr! Jag är i alla fall uppe, medans karln ligger kvar i sängen. Vad skall man göra med dom små liven!?

Jag är hungrig och sugen på kaffe, men jag orkar verkligen inte göra kaffe eller frukost. Jag vill bara komma iväg någongång. Efter det skall vi till Willys också, vet ej om det blir Sickla eller Länna dock. Kanske Länna?

Jaja, nu skall jag arbeta hårt för att få upp karln ur sängen. Au revoir!

Vardagsfina klockor.

Jag vill ha båda dessa.. hur underbara är dom inte med glitter? Den rosa för färgglada dagar, och den vita för klassiska dagar. Lovely!




Underbart armband från Burberry

Vilken flicka vill inte ha det här underbara armbandet från Burberry? Kostar €427 och finns hos Net-a-porter.

Viiiiiintern är häääääär..

...och lyser ledigheeeet. I alla fall i helgen om man bortser från imorgon då vi skall byta till vinterhjul på bilen. Men inget plugg, ingenting. Kanske att jag pluggar lite företagsekonomi ikväll för att jag är på "bocka av" humör, men inget dåligt samvete om jag inte pluggar..

Det lär bli att ägna kvällen åt supergoda praliner från Premiyum och en film. Men först blir det min favoriträtt - korv stroganoff. Jag och karln skall testa boil-in-bag ris för första gången eftersom dom hade det på rea på coop. 10:- förpackningen! Fynd!

Alltså jag har så ont i min käke så det är stört. Vänstra sidan värker som sjutton. Nej, det är inte en tand utan det är just käken. Stackars mig, stackars mig.

Resultatet på provet om hinduism och buddhism...



Det är svårt att vara ödmjuk när man är så jävla bra som jag är. ;)

Föredrag - check!

Nu har jag haft mitt föredrag om Etik och Genteknik. Det gick väl rätt bra även om det blev rätt flummigt. Sitter fortfarande på lektionen och skall nu lyssna på sista föredraget. Skönt! Inte ens en timme kvar tills sista lektionen av Religion är över, och i slutet på lektionen skall vi till och med få tillbaka våra prov. Jag hoppas verkligen att jag fick G, annars känns det jäkligt jobbigt faktiskt.

Nu skall jag återgå till lektionen. Puss.



Så det ser ut!

Titta så det ser ut utanför mitt fönster! Fick en chock imorse när jag klev upp och ut i vardagsrummet - jag trodde nämligen att det regnade.

Nu sitter jag här och skall försöka skriva klart det sista i etiken och se om jag kan få ihop något föredrag. Wish me luck!!



½ arbete kvar.

Nu har jag skrivit om Judiska synagogor och lite av arbetet om etik. Skall bara prata i ca 15min, så behöver inte skriva särskilt mycket utan mer läsa och skriva stödord. Lyssnar just nu på ett klipp där en muslim pratar om Islam och miljön. Intressant!

Som tröst mumsar jag på Premiyumchoklad, wild chips, cola och chips+dip. Muuuums! Jag och karln skall nog titta på film om en stund, måste bara läsa lite till. Vet faktiskt inte om jag kommer blogga något mer idag. Puss.

Gissa vem som är klar?

Gissa vem som har pluggat som en tok i veckan, gjort 3 prov av 4 (gjort 1 prov tidigare) och nu är klar med Samhällskunskap B? En kurs som egentligen slutar 17 December.. Gissa vem som är så bra? JAG såklart! Lalala!

1 prov avklarat, 1 kvar.

Woho! Klockan är bara 14.30 och jag har redan gjort alla instuderingsfrågor till prov 4, gjort prov 3 och klarat med god marginal (85% rätt = gränsen till MVG) och har nu påbörjat min uppsats om judiska synagogor i sverige. Bara den och 1 prov kvar idag. Förhoppningsvis är allt detta avklarat inom en snar framtid så jag kan jobba med mitt arbete om etik som jag skall redovisa imorgon. Religioner och naturen. Spännande!

Nu är jag riktigt ivrig att komma igång, gillar faktiskt att skriva uppsatser så jag lämnar bloggen åt sitt öde ett tag.

Hej på er!

Jag sitter här just nu och pluggar lite, funderar på om jag skall äta lite lunch och förundras över kaoset i bloggvärlden. Jockiboi som lägger ut ett telefonsamtal med Paow, Blondinbella och Nils gör slut och folk bråkar som vanligt fram och tillbaka. Whakka whakka!

Jag skall nog ta och fräscha upp hjärnan med lite mat nu, sen blir det stenhårt tempo. Puss!

Moshjärna.

Jag är såå mosig i hjärnan efter att ha pluggat hela dagen och kvällen (bortsett från när vi var i Farsta), men jag har kommit en bra bit på vägen! Har även pratat med min lärare så jag kan göra omprov imorgon. Hoppas det går bra.

Imorgon är jag ledig från skolan, men det innebär inte per automatik ledighet. Eftersom jag inte har hunnit med en del viktiga saker så blir det sånt som får ta tid imorgon. Det är 1 inlämningsuppgift i Religion, ett arbete i Religion som jag skall redovisa på fredag eftermiddag (oops!) samt 2 prov i samhällskunskapen. Jag lär kliva upp samtidigt som min karl går till jobbet och sen plugga hela dagen tills jag är klar. I alla värsta fall så får jag hoppa över företagsekonomin på fredag förmiddag och plugga då också, men jag undviker helst det eftersom jag har prov i företagsekonomi nästa fredag.

Sitter just nu och chillar lite samtidigt som jag kikar på gamla avsnitt av "Generation fett". Intressant! Älskar program om extremvikt, oavsett om det är undervikt eller övervikt det handlar om.

Nu skall jag göra ett sista, sista ryck och sedan krypa ner i sängen innan det är dags för att sova. Jag behöver verkligen all sömn jag kan få inatt! Godnatt på er, vi hörs imorgonbitti.

Skit också!

Kom före i planeringen eftersom allt gick bra med pluggandet. Hittade svar på allt och testade att skriva provet. Så svåra prov! Frågorna i sig är inte så svåra egentligen, men det är så knepigt med alla konstiga formuleringar och påståenden. Gissa vad jag skrev? 59% rätt! Det krävs 60% för att få godkänt!! Åhhh jag är så arg på mig själv.

Nu skall jag och karln till Farsta i alla fall, hoppas på svar från min lärare när jag kommit hem. Puss.

Schedule of the day.

Puuh, jag har kommit hem, ätit lunch och sitter nu och pluggar. Tiden bara rinner iväg! Har i alla fall planerat ett ungefärligt schema för dagen. Plugg, plugg, plugg.


Plugga fram till kl 17.00, paus var 30e minut. Ca: 10min vardera.


Prov klockan 17.30.


18.00 - Åka till Farsta, hämta pappas skjortor hos skräddaren.


21.00 - Skriva om judiska synagogor.

Utkast: Okt. 20, 2010

Sitter på lektion just nu och längtar efter att sluta.. Har så otroligt mycket att göra senare så vill bara gå hem nu och få det gjort. Hur skall jag hinna?!

Visserligen är det väldigt intressant lektion - marknadsföring. Sjukt spännande! Men det hjälper inte när man är stressad.

Nu skall jag försöka fokusera. Puss.


Har vi bytt tid?

Jag verkar ha tagit fel på tiden på min lektion. Kom hit klockan 08.30 som jag alltid har gjort men det verkar som att dom har ändrat tiden. Nu har fler människor dykt upp, men när jag kom så var det bara jag och två till, haha. Segt, hade kunnat sova 30min till, men men. Hoppas vi slutar 11.30 som vanligt, vill iiiiiinte sluta klockan 12.00, har ju massor att fixa. Nu orkar jag inte blogga mer haha, hörs sen.

Dåligt Jysk!

Jag och karln åkte tidigare idag till Jysk Sickla för att hämta en bokhylla som pappa hade beställt för drygt 1½ vecka sedan, den var nämligen slut när han skulle köpa den. Sagt och gjort, han fick sms från Jysk igår att den fanns att hämta i Sickla senast 25/10.

När vi kommer dit så kan dom inte hitta honom i registret, det är nämligen så korkat att man inte kan slå upp efter namn eller telefonnummer. Man måste tydligen ha ett ordernummer som han skall ha fått på kvitto när han beställde bokhyllan.. vilket han inte fick. Bra där Jysk!

Ni slösade mina pengar på bensin, min tid, pappas tid och dessutom förlorade dom en kund eftersom det inte blev någon bokhylla. Så viktig är inte bokhyllan att pappa ids åka dit än en gång för att kolla ut rätt bokhylla igen.

Åhh, förstå att jag hade kunnat plugga istället för att tampas med jobbiga Jysk.

Avslutade i alla fall vår "resa" med att äta på Pizza Hut. Me like!

Nu skall jag titta på "Nalle Puh och jakten på Christoffer Robin" och plugga innan det är dags för lite sömn. Sov gott!

Prov - I don't get it.

Har nu skrivit prov i ShB (ohh så duktig jag är!) men jag förstår inte om jag blev godkänd eller ej, haha. Fick betyget 6 av 10, så jag borde ju vara godkänd.. eller? Ähh, mailade läraren och frågade i alla fall. Jag hänger inte alls med..

Nu skall jag ut med lurvbollen och möta min karl vid jobbet, och sedan skall vi åka bort till Sickla för att hämta en bokhylla som pappa har köpt på Jysk. Hoppas den går in smärtfritt i bilen.. buuuh!

Nu har jag lite bråttom igen (alltid). Hej!

Var håller jag hus?

Inte vid datorn i alla fall! Jag vet att uppdateringen har varit knackig i ett par dagar, men jag har helt enkelt haft fullt upp. Helgen bestod av Farsta centrum hela dagen på lördagen och på söndagen var det middag som gällde. Det kanske inte verkar som så mycket, men tid att blogga - det hade jag inte!

Igår ägnades dagen åt att shoppa presenter till D och sedan blev det middag + spontanbio i Heron City. Därav noll uppdatering på kvällskvisten. Såg "The other guys" och den var ganska rolig. Visst har Will Ferrell gjort bättre filmer, men Will Ferrell är ju alltid Will Ferrell så han lyckades styra upp humorn.

Nu sitter jag i badet (ja, i badet) och pluggar (JA, pluggar!), har prov lite senare så måste boosta upp mig. Tänkte väl plugga ca 20-25 min till och sedan koppla av ungefär lika länge med boken jag läser just nu. Boken är "Den dubbla tystnaden" av Mari Jungstedt. Superbra hittills! Har kommit ungefär halvvägs så vi får se hur det artar sig. Lovar att skriva en bokrecension åt er när jag har läst klart den.

Nu har jag inte tid att blogga längre, vi hörs sen.



Filmen vi såg igår

Idag fyller min prins år!

Min prins fyller 20år idag, grattis! Jag skall bege mig ut i djungeln och leta efter en passande födelsedagspresent eftersom jag inte hittade någon i lördags och inte hade tid igår. Pheuw! Det värsta är att jag inte vet vad jag skall köpa, haha. Inte kan jag bolla idéer med er heller eftersom det finns en risk att han läser bloggen.. All by myseeeelf. Poor me.

Nu måste jag lägga på ett kål. Ledsen för den dåliga uppdateringen förresten, jag skall berätta om helgen sen. Hej så länge!



Farsta centrum.

Idag har jag varit med min mor och far i Farsta centrum och tittat på tvättmaskin, skor och lite annat. Tittade även på födelsedagspresent till karln men jag hittade tyvärr ingenting. Efteråt sen blev det Nasi Goreng på Kinarestaurangen. Gott!! Älskar nasi goreng.

Nu skall jag och karln åka iväg och "leta upp" någon mat till honom, får se vad det blir. Kanske Max? Usch. Gillar inte alls Max. Jaja, vi hörs. Puss.

Hemkommen, time to sleep.

Kom nyss hem från Tammy, ungefär 4 timmar senare än tänkt hehe.. blir så. Sitter man och har trevligt så flyger tiden iväg. Fascinerande ändå att man kan ses så ofta och ändå ha något att prata om fortfarande. Karln skall upp tidigt imorrn (kl 09.00) medans jag har sovmorgon, halleluja! Jag lär väl dock vakna samma tid av hans förbaaaskade klocka som snoozas i hundra år.

Blä. Sovdags. Godnatt!

Vad tror ni?

Blir det lika mycket snö i år som förra vintern?





Paneng Gai - recept.

Här är ett jättesmarrigt recept på Paneng Gai för 4 personer. Låt det väl smaka!


Kycklingfilé 500 g
Lök (gul el. röd) 1 st
Röd currypasta 5 tsk
Kokosmjölk 3 dl
Limeblad 3 st
Olivolja till stekning
Salt



Tillagning


  1. Skala och finhacka lök. Skär kycklingen i små bitar.

  2. Hetta upp lite olja i en (wok-)panna och stek kycklingen lätt brun. Tillsätt lök och fräs den mjuk i några minuter.

  3. Sänk till medellåg värme och tillsätt sedan salt och currypasta. Låt kryddorna dra in i ca 1 min. Häll sedan över kokosmjölk och lägg i limeblad. Låt småkoka i ca 10 minuter.

Servera med ris eller nudlar. Klart!







Middag, home alone.

Har nyss avnjutit en underbar Paneng Gai med ris tillsammans med karln, och snart skall han iväg och leka med en kamrat. Jag tänkte smita upp till Tammy i samma veva då också och ha lite mys där. Känner mig egentligen grymt trött, men har ingen lust att sitta hemma själv och jag kommer ändå inte sova såhär tidigt, haha. Tur att det är nära hem om jag blir för trött i alla fall..

Tänkte hur som helst slänga upp ett recept på Paneng Gai senare, så håll utkik!

Dagens uppdrag avklarat.

Dagens enda fasta uppdrag avklarat; Att köpa cigg och lämna dessa hos karln på jobbet som har så stressigt att han inte hinner köpa. På köpet fick jag och pälsmonstret (han är odräglig idag) en frisk promenad på köpet. Jag är grymt seg så jag verkligen släpade fötterna efter mig, but I did it as I promised.

Nu är jag lite småledsen för jag smaskade på ett ballerinakex, men jag är så kall så jag kände knappt smaken av nougaten. Poor me! Vilket deprimerande scenario.

Jag vill varna er för att gå ut, det är äckligt kallt ute och dessutom blåser det galet mycket. Man blir lurad av solen och tror att det skall vara varmt, men ack så fel man har. Det märker man när man kommer ut.

Ikväll skall min karl iväg till en kompis, så frågan är vad jag skall göra då.. får fundera lite på det.

Nu skall jag pyssla med annat. Höres.


Ledsen tjej.

Resultatet.

Tadaaaa.. torrt hår!


Hårföning.

Hur ofta fönar jag håret? Aldrig, i princip aldrig. Det kan visserligen bero på att min hårfön inte finns hos mig (än en gång: magasinering, mina vänner) men jag har trots allt en hårfön tillgänglig. Men vad hjälper det när man saknar alla finesser, sina borstar och sin älskade dust it? Buuhu! Idag blir det dock hårföning eftersom jag tvättat håret på dagtid och jag kommer frysa ihjäl om jag inte fönar det. Resultatet kommer senare.

Anna Book retar gallfeber på mig.

Hur kan det komma sig att en person som har gjort i princip ingenting dom senaste åren fortfarande figurerar i pressen hela tiden? Det känns som att Anna Book alltid är med i varenda jäkla tidning som finns, och alltid är det samma sak; "det är så synd om mig, buhu". Men ta tag i ditt liv kvinna! Förstår du inte hur illa det är när folk driver med dig och din kändiskåthet? Folk skrattar åt dig!

Jag tror inte att jag är ensam om att vara trött på att läsa "Anna Book gråter ut" var och varannan vecka. Gaah, kan ingen införa Anna Book-censur i tidningarna?

P.s. Om du är ett stoooort Anna Book-fan (ehum) så kan du läsa artikeln här.




Today I like it on the desk.

Idag valde jag hemstudier. För det första så får jag mer gjort, och för det andra så var jag grymt trött. Det är härligt att jag kan styra min skoltid själv! Nu sitter jag vid skrivbordet, med en kopp kaffe och redo att plugga. Jag måste ju dessutom kompensera pluggtiden för det som jag är borta, så jag bör plugga minst 180 - 20 (rast) - 15 min (rast) = 145min effektiv tid. Ca 2.5h alltså.. Färdig klockan 1. Det känns gött! Fick mycket mer sovmorgon, men blir ändå bara ca 30min senare än om jag hade gått i skolan.

Frågan är vad jag skall börja med.. samhäll, religion eller företagsekonomi? Hm..

Tomorrow = tidigt, tidigt.

Imorgon börjar jag tidigt och slutar.. tadaa! Tidigt. Börjar 09.15 (Usch) men slutar i alla fall 12.15. Vanligtvis går jag ju 09.15 - 15.45 på fredagar så glad är jag. Bara synd att mamma har semester imorgon också.. Ingen ensamtid alls imorgon, buhu! Får bli till att plugga hela eftermiddagen också, komma ikapp lite saker.

Nu skall jag sova, höres.




Me like.


Next stop: Nordea.

Måste gå ner till banken för att sätta in pengar på karlns konto nu. Som tur är så har jag lyckats lura med mig Tammy hehehe. Skönt att slippa gå själv och dessutom kul att få umgås med henne och hennes fina barn. Skall möta henne utanför porten om 4min så jag måste springa nu. Hörs sen då.

Hiss och diss.


Kaffe - Hur kan folk inte älska denna ljuva dryck? Min dag är i princip förstörd om jag inte får mitt älskade kaffe på morgonen.

Flytta - Om drygt en månad flyttar vi in i vår uuuunderbara nybyggda lägenhet vid sjöläge, 8kvm balkong och ekparkett. Den 25e oktober är det smygvisning av lägenheten och jag längtar efter att få se hur den ser ut. Men den kommer antagligem vara superfräsch (såklart! Nybyggd, nybyggd, nybyggd..)

Hitta nya bloggar - Jag älskar vackra bloggar i fräscha färger med mycket bilder. Sitter som fastnaglad i timmar när jag hittar en fin blogg.





Att mamma är hemma - Ja, idag och imorgon är hon hemma från jobbet. Segt! Jag älskar ju att vara hemma själv. Får så himla mycket saker gjorda då.

Magasinering - Alltså, det är sjukt smidigt att vi har våra saker magasinerade och så, men dagligen kommer jag på att "åhh, det där vill jag ha". Och sen kommer jag fram till att det står i någon låda någonstans i vårt magasineringsförråd. Segt..

Ringa myndigheter - Förstå mig rätt, dom flesta är jättetrevliga och så, men känner ni igen det här; "Du har plats.. 18.. i kön. Beräknad väntetid är.. 32.. minuter." Skjut mig!

Flyttpacka - Vart skall man börja? Vi flyttar inte förrän om dryga månaden, men man vet att det finns mängder av saker som man kan packa ner redan nu. Lyckades packa en låda igår, grattis. Trots detta så finns det määäängder av saker kvar som skulle kunna packas. Anledningen att detta inte sker? "Men jag kaaaanske har behov av den här snart trots att jag inte använt den på 2år". Yeah, right..

Dagens lunch.

Billys vegetariska och ett glas vatten. Ooops..

Nu orkar jag inte mer.

Nu är jag alldeles för trött för att vara vaken.. tänker bädda ner mig i sängen och sova läääänge imorgon. Lyckas jag sova ändå till kl 11.00 måntro? Det märker vi. Hoppas ni sover lika gott som jag tänkte göra. Vi hörs imorgon, godnatt.




Mot bilbesiktningen!

Nu skall jag och karln åka och drop-in besiktiga bilen. Party, party! Dom bjuder på kaffe medans man väntar, hehe.. hoppas dom har tid att ta emot oss, annars får vi klämma in det på något jäkla vis imorgon. Peppa, peppa ta i trä att den går igenom felfritt..

Och DÄR gick proppen.

Skulle dammsuga och det gick ju sådär.. proppen i både det här rummet och hallen gick när jag skulle starta dammsugaren. Det är nu som man är lycklig att man har laptop. Tur att pappa kom hit strax efter och kunde visa vilken propp det var, haha. Så nu har man lärt sig något nytt också!

Nu är det dags att dammsuga eftersom det äntligen går, puss på er.

Friheeet!

Jag har nu hunnit skriva ett företagsekonomiprov, lagat lunch och tittat på flera dokumentärer. Dessutom spillt ut kaffe på golvet. Lovely! Funderar på om jag skall bada eller städa först, vilket lyxproblem va? Hihi.




Förberedelser inför provet.

Klassisk musik (balett) och kaffe. Vad mer kan man behöva som förberedelser? Hoppas jag vaknar till liv lite. Är så trött så jag har ont i huvudet, drömde dessutom mardröm strax innan jag vaknade, men jag tänkte berätta mer om den sen. Nu börjar snart provet. Hoppas det går vägen..

This is it.

Detta blir sista inlägget för kvällen. Ligger i sängen och kollar på Tv3Play samtidigt som jag suktsurfar på sats.se och väntar på att sambon skall komma hem. Jag saknar verkligen mitt Satskort! Men jag sa ju upp det när vi flyttade till Anderstorp. Får se om jag skaffar det sen igen i framtiden, denna gång med studenterbjudande :)

Imorgon är det ju som sagt prov kl 09.00, försöker blogga innan dess. Om inte - önska mig lycka till!



Snart är jag klar!

Alltså, på riktigt. Fatta, jag har suttit hela dagen och nu är jag snart äntligen klar. Jag skulle kunna avsluta nu och ändå ha gjort alla typer av uppgifter men jag känner att jag behöver nöta in lite till. Men det innebär att jag inte behöver fokusera lika hårt som innan.

Karln har gått upp och fikat hos Tammy, så jag är själv hemma nu. Både tråkigt och skönt, men det är verkligen betydligt lättare att plugga när han inte är hemma haha. Lättare att fokusera då.

Jag är tokigt trött nu men snart är det över. Om 12h sitter jag på provet och då kommer tiden flyga iväg. Guuud så skön resten av veckan kommer bli! Slutar senast kl 12.00 imorgon, ledig torsdag och ingen religion på fredag vilket innebär att jag slutar klockan 12.15. Tjohoo! Jag kommer ha massor med tid att plugga OCH ha roligt. Skall försöka strukturera upp min tid så gott jag kan i alla fall. Planerad tid är frihet! Om man planerar och strukturerar upp sitt pluggande så blir det betydligt mer tid över för annat roligt och man behöver inte avstå det där roliga, spontant på kvällen för att man har skjutit upp pluggandet i flera veckors tid.

Nu blev det varken bad eller städa för min del ikväll, men det är okej. Jag hinner ju ta ett låååångt bad imorgon efter provet, och då behöver jag inte ens känna stress.



Det går segt för mig.

Har pluggat intensivt sen jag bloggade sist, trots detta har jag enbart lyckats lösa 5 uppgifter till. Åhh, det känns så jobbigt! 15 uppgifter kvar, så jag har snart gjort hälften, jag hinner, men det känns så otroligt jobbigt när så få uppgifter tar så lång tid. Nu tänker jag ta paus till 17.15 och sen skall jag försöka kicka igång det sista och försöka lösa dom uppgifterna så smärtfritt som möjligt.



Såå slut i huvudet.

Pluggar just nu med principen 5:1. Det vill säga jag gör 5 uppgifter, har paus 10min, 5 uppgifter till och så vidare.. jag tror att jag måste göra ca 25 uppgifter idag, så det är 20st kvar. Men trots allt så gick första 5 uppgifterna betydligt snabbare än jag trodde, så det här skall nog gå bra. Om jag ligger i riktigt hårt så kanske jag till och med blir klar innan sambon kommer hem? Drömmen vore ju att hinna vara klar med allt tills dess, men det är inte rimligt.

Har på lyxfällan i bakgrunden, alltid lika roligt. Jag måste ha ljud när jag pluggar och det räcker inte med musik. Nej, det måste vara tv'n eller något och då självklart något som jag faktiskt är intresserad av, haha. Skönt att det är fint väder ute idag i alla fall! Man blir ju lurad och tror att det är varmare än vad det är..

Nu måste jag återgå till plugget igen.



Dagens schema.

Lunch: Makaroner med riven ost. Mums!

Plugga igenom kapitel 8-10 i FekB inför provet imorgon.

Promenera Zorro

Städa rummet

Bada, tvätta håret.

Läsa igenom avsnittet om etik i ReA

Tvätta


Kul dag va? Kanske inte så jätteskoj men produktiv. Skall se om jag kan hinna med att trycka in något roligare också, men det är tveksamt. Bada är ju ändå avslappnande. Nej, kul får jag ha imorgon efter klockan 12.00, när jag har skrivit provet! (Tror jag ja, jag har ju massor av plugg kvar när proven är klara..)

Nu är pastan klar. Vi hörs senare.




Dagens roligaste

Nu är det dags.

Nu klockan 10.00 startar mitt prov. Önska mig lycka till!

12 oktober 2010, dags för prov.

Godmorgon! Sovit gott? Jag har, men jag hade velat sova ett par timmar till haha. Tror att jag har lite koll nu iaf. Inte helt, men tillräckligt för att få godkänt nog. Jag ligger fortfarande och typ halvsover i sängen. Skall strax gå upp, känner att jag behöver kaffe. Såhär trött brukar jag sällan vara, men jag drömde väldigt mycket inatt så det beror kanske på det. Nej men nu måste jag kliva upp. Morrn morrn!

Jag kommer aldrig lära mig!

Jag har knappt blivit klar med buddhismen, och dessutom är hinduismen kvar att gå igenom. Hur skall detta gå? Jag får ju hellre IG på provet än G, haha. Då får jag ju göra omprov. Hur som helst så känns det som att jag aldrig kommer bli klar med det här. Borde egentligen sova nu, men jag kan ju inte. Dessutom måste jag läsa igenom allt imorgonbitti innan jag går till skolan också. Tack gode gud för att jag börjar klockan 10.00.

Men eftersom jag sen slutar klockan 12.00 senast så klarar jag nog av att vara lite trött. I allra värsta fall så kan jag ju sova en liten stund sen när jag kommer hem. Åh, provet på onsdag är framflyttat dessutom! Hela 30 min, haha! Det kanske inte är så mycket, men det känns ju klart skönare att börja kl 09.00 än 08.30. Det känns som otroligt stor skillnad, även fastän det kanske inte är det. Knasig placeboeffekt bara för att det går in på en ny timme.

Nu har jag haft min lilla bloggpaus här och det är dags att gå tillbaka till allvaret. Blir antagligen inget mer bloggande ikväll för min del, men kanske en liten update imorgonbitti innan jag går till skolan? Jag får se om jag orkar och hinner.

Sov gott!



Thai, indiskt, kinesiskt..

Åhh, jag är så sugen på thaimat. Skall äta purjolökspaj idag och det är visserligen gott, men förstå vad smarrigt det vore med kyckling i rödcurry- och kokosmjölksås med ris. Mums! Det får bli en annan dag, men jag bara suktar efter 'exotisk' mat. Thailändskt, indiskt, kinesiskt. Gaargh! Klart jag blir lite extra sugen när jag är hungrig, men ändå.

Har just nu en kort paus i pluggande för att sukta efter mat (haha!) och vila huvudet lite. Är lite stressad eftersom klockan redan är över 19.00, men jag måste ändå vila lite. Annars blir det bara kaos av alltihopa. Känner att jag behöver energi och maaaat. Dryga halvtimmen kvar innan maten är redo att ätas. Hoppas karln kommer hem inte allt för sent också. Han måste ju hjälpa mig med läxförhöret.

Nåja, dags att återgå till sina sysslor igen..


Thaimat


Indisk mat

Buddha + MaryKay = sant.

Efter att ha slitit med Företagsekonomin så skall jag strax hoppa ner i ett välförtjänt bad bestående av badskum, religionsboken och MaryKay. Min hy blir helt sjukt len och fin av deras produkter, så jag förstår inte att det finns folk som inte använder dessa underbara ting. Hur kan man leva utan nattserumet!? Visst att deras produkter kostar en del, men dom räcker ju i en evighet.

Alla ni som har problem med er hy, finnar, pormaskar och gud vet allt - prova MaryKay Timewise! Värd varenda krona och jag lovar er - ni kommer älska att tvätta ansiktet efter att ha testat en gång.

Studentliv


Jeansuppknäppning pågår.

Härligt väder ute, lektionen var en riktig kortis och solen värmer skönt genom fönstret. Jag sitter nu hemma i vardagsrummet med en kopp kaffe och småtittar på Morden i Midsomer. Allt är perfekt! Om det inte vore för mina snortighta jeans som skär in i magfettet.

Det är inte så att jeansen är för tighta när jag går eller står. Tvärtom - jag måste oftast använda skärp för att jag inte skall tappa dom. Men när man sätter sig ner, när magen bullar ihop sig oavsett hur smal man är.. då är dom alldeles för tighta.

Jag erkänner, jag är en sån där som knäpper upp jeansen. Alltid. Hemma, på restaurang, i skolan, på möten. Alltid knäpper jag upp jeansen mer eller mindre diskret beroende på tillfälle. Det vore ju bra om man kunde köpa större jeans, men hur skulle det gå till? Jag kan ju inte tappa dom när jag går.. och kom igen - allas mage bullar sig när man sitter ner och lutar sig lite framåt. Trots detta så är det så tabubelagt. Man skall ha platt mage, men jag undrar när folk skall förstå att det inte hjälper..?

Jag sitter kvar här i min soffa, med mitt kaffe och mina skolböcker. Knäpper upp jeansen.. och helt plötsligt var allt perfekt igen.


Företagsekonomi B

Satte mig precis på företagsekonomin.. Blir nog en rätt kort genomgång och sen blir det hem och plugga religion och företagsekonomi.. Snälla Tammy har lovat att ha religionsförhör med mig ikväll eftersom min karl överger mig ikväll till förmån för sin bror. Sicken svikare va?

Prioritet ett är ju såklart religion eftersom det är prov imorgon och efter det skall jag väl försöka klämma in företagsekonomi inför det provet på onsdag, haha. Wish me luck!
Nu skall jag gräva ner mig i böckerna.. Vi hörs sen!

Utelistan.


Hösten - Nu är den här. Är jag redo? Nej. Visst, kul att flytta och så i november men jag klarar inte kylan! Jag blir så ledsen när jag sitter inne och ser det fantastiska vädret ute, men vill inte gå ut för att jag veeet att jag kommer frysa. Trots detta har jag tappert varit ute ett par gånger i skogen för att plocka svamp. Men fryser, det gör jag.. Dag som natt.

Skolan - Jag tycker att det är jättekul att plugga, men just nu är det bara för mycket! Jag känner att jag kvävs av den här perioden som innehåller prov, hemskrivningar och gud vet allt. När kommande två veckor är förbi så kan jag äntligen andas ut..

Servicenivån i Sverige - Sverige har överlag dålig servicenivå. Småbrudar som sitter i receptioner och har noll koll, otrevlig personal och folk i allmänhet i vardagslivet. Folk är dåliga på att bemöta varandra, vara hjälpsamma och trevliga. Vad är det med folk idag? Vill vi inte göra varandra glada? Förstår ni inte hur ni kan glädja andra genom att hjälpa barnvagnen på bussen, Agda 80år uppför trappan med sin tunga vagn och rörelsehindrade Lars att nå upp till flingorna på Ica? Usch på er alla som ignorerar varandra och inte hjälper när ni kan. Små insatser är viktigast, jag skiter i om ni skänker 1000kr i månaden till Rädda Barnen om ni ignorerar era medmänniskor i vardagslivet.

Söndagsbilister - Ni vet sådana där som inte blinkar i rondeller, som kör i arslet på en och beter sig allmänt illa i trafiken. Samspel människor, snälla!

Dagen lider mot sitt slut..

Idag har jag och D varit hos Tammy. Spelat spel, hälsat på kidsen och ätit kakor. Mums! Fick 3-pack Ballerina av pappa igår så jag tog med mig ett paket upp.

Jag och D kom hem för en stund sen och har ätit mat och sådär nu. Stuvade makaroner med köttbullar är ju gott, men kändes ändå lite trist faktiskt. Jag hade velat ha en riktig festmåltid, men det får bli en annan dag. Får man fresta med lite chèvretoast med sirap, ruccola och pinjenötter? Tänkte väl det!

Jag funderar på om jag skall dra ut karln mot bilen och nöjesåka lite, men jag vet inte. Han gillar ju att köra bil och sådär, men jag vet inte riktigt vart vi skulle åka i så fall? Man vill väl ändå ha någon form av slinga, blir ju annars lite väl trist och tradigt. Dessutom måste man ha bra musik med sig, dvs ny skiva och då måste jag ladda ner ny musik och det känns såååå jobbigt. Vi får väl se hur det blir med den saken. ;)

Men skit också, jag spillde precis ner mig själv med kaffe. Inte mycket, men sådär så att man får en fläck på byxan och sen rinner det nerför hakan, haha.


Chèvretoast

Nya färger och ny header.

Egentligen känns det lite fånigt att byta header och färger på bloggen eftersom jag knappt hittar hit längre, men jag kände för att leka lite i photoshop och då fick det bli en ny header. Tanken är väl att jag så småningom skall ändra hela designen på bloggen, men det blir verkligen inte idag.

Karln är i alla fall vaken nu så vi skall väl prata ihop oss om att göra något. Han vill köra bil, men att köra bil planlöst känns lite sådär.. nåja, vi får väl se hur det blir. Nu skall jag gå. Hörs nog en annan dag.

Mitterminsupdate.

Hur går det egentligen för mig i skolan? Bra, tror jag. Jag har avslutat en kurs (Företagsekonomi A) med MVG i slutresultat, gjort 1 religionsprov (MVG), en religionsuppgift (VG+) och har nu två prov i nästa vecka + en till religionsuppgift att lämna in, gaah!

Jag ligger inte efter, men det är hårt ändå. Jag måste plugga både idag och imorgon. Så fort proven är över så kan jag lugna ner mig litegrann igen i alla fall. Tills jag måste göra rycket med samhällskunskap B och tre prov där innan den 22/10. Woooh!

Nu sitter jag vid datorn och dricker kofi. I bakhuvudet försöker jag planera min dag, men det går sådär. Jag vill både göra någonting roligt och plugga. Hur skall det gå? Jag har svårt att plugga - roa mig - plugga igen. Och eftersom karln sover fortfarande så blir det inget party just nu - men jag vet heller inte om jag "vågar" börja plugga än. Avskyr att bli avbruten.

Yeah yeah, kanske kan läsa lite om Siddharta Gautama kanske.. vet ni vem det var?


bloglovin

Fler tävlingar?
Tävlingar på internet









Blogg listad på Bloggtoppen.se Personligt
RSS 2.0